2017 metų atradimai

2017-12-18

Kaip ir praėjusiais metais, skelbiame metų atradimų sąrašą! Primename, kad tai nėra vien tik programėlės. Atradimas gali būti ir programėlė, ir internetinis įrankis, ir projektas, ir idėja – viskas apie taip, kaip mokyklose taikomos išmaniosios technologijos. Jei dar nespėjote pasinaudoti šiais atradimais, bus proga pradėti naujus metus su naujomis idėjomis!

  1. „Clips“ – tai nauja kompanijos „Apple“ programėlė trumpų filmukų, pristatymų, nuotraukų istorijų ir pan. kūrimui. Ja be galo paprasta naudotis, o įvairūs efektai ir lipdukai suteikia jai smagumo bei išskirtinumo. Siųskitės  ją iš čia  ir bandykite.
  2. „Classroom“ – tai kompanijos „Apple“ programėlė klasės valdymui. Tikrai ne kiekvienai klasei reikalingos tokios „valdymo“ priemonės. Mes visada laikomės nuomonės, kad geriausia priemonė drausmei užtikrinti – tai įdomi ir įtraukianti užduotis mokiniams, tačiau kai kuriais atvejais ji tikrai gali praversti! Daugiau apie ją skaitykite čia.
  3. Programėlė „Įsidėmėtinos rašybos žodžiai“ tokioje aukštoje atradimų pozicijoje ne todėl, kad mes patys ją sukūrėme, bet todėl, kad ją atrado labai daug kitų Lietuvos mokytojų ir mokinių! Džiaugiamės! Daugiau apie ją skaitykite čia.
  4. Internetinis įrankis „Padlet“ sukurtas tikrai ne šiemet, bet 2017 m. jame atsirado net kelios fantastiškos funkcijos: galimybė sujungti įrašus kaip minčių žemėlapyje, įrašų komentarai, vertinimai žvaigždutėmis ir net pažymiu! Susikurti savo paskyrą ir pradėti naudotis šiuo puikiu įrankiu mokykloms galite čia.
  5. Naujos papildytos realybės programėlės (lietuviškos ir angliškos), kurias rasite čia
  6. „Toontastic 3D“. Taip, taip, nesuklydome. 3D versija pasirodė 2017 m. sausį, o mūsų sąraše ji atsirado dar ir dėl to, kad labai daug mokytojų ją atrado būtent šiemet, nes ji puikiai tiko veiklai apie inkliuziją. Jei dar kas neišbandėte, siųskitės programėlę iš čia.
  7. Bendradarbiavimo funkcija kuriant „Keynote“, „Pages“, „Numbers“, „Notes“ ir kt. dokumentus (ang., Collaborate With Others). Ji leidžia grupės mokiniams tuo pačiu metu redaguoti bendrus dokumentus, vertinti vieni kitų darbus ir pan. Daugiau apie tai skaitykite čia.
  8. Interaktyvios prezentacijos su apklausomis, pvz.: Poll Everywhere, Mentimeter ir pan. Daugiau apie jas skaitykite čia.
  9. „Mystery Skype“ – uiki veikla pasaulio pažinimo, geografijos ir užsienio kalbų pamokoms.  Daugiau apie šią veiklą skaitykite čia.
  10. „Draw and Tell HD“, programėlė mažiesiems, skirta „kalbančių“ istorijų, atvirukų, piešinių ir pan. kūrimui. Siųskitės iš čia.